Espai Migdia
L’assemblea de l’AFA de l’11 de maig de 2016 va aprovar una nova proposta sobre l’espai migdia, generada en un procés participatiu entre les famílies i consensuat amb l’Escola. S’aposta per treballar la creativitat en el sentit que no hi ha una única manera de fer les coses, ni de vegades tampoc una única solució vàlida per a un mateix problema. Cal preservar i potenciar la creativitat dels infants tot posant el focus en el procés, en el camí que es recorre per arribar a un resultat, potenciant valors com el respecte envers les idees dels companys, l’autonomia, la llibertat d’expressió, la flexibilitat i la responsabilitat.
La proposta aprovada i el seu desenvolupament la trobareu en els apartats següents:
- Organització de l’espai migdia
- Tallers de l’espai migdia
- Distribució dels tallers
- Altres activitats
- Servei de menjador
ORGANITZACIÓ DE L’ESPAI MIGDIA
La pausa escolar és un moment de descans, però és, alhora, un espai educatiu molt important, que està emmarcat en el projecte educatiu de l’escola. El curs 2012-2013, amb la supressió de la sisena hora, es va introduir a primària noves activitats: els tallers. Així, els cursos de primària de 1r a 6è dediquen 50 minuts diaris a realitzar un taller que complementa l’educació curricular de l’alumnat, la resta del temps, 100 minuts, és temps per dinar i de joc completament lliure. Tots els cursos de primària tenen 50 minuts de pati lliure, a banda de l’estona que els sobra dels 50 minuts de dinar.
D’altra banda, els alumnes de P4 i P5 fan jocs i activitats dirigides de curta durada per enriquir i diversificar la seva manera d’utilitzar el temps lliure, mentre P3 fa la migdiada.
Els objectius de l’espai migdia són vetllar per fomentar els hàbits, tant alimentaris com de comportament al menjador i de socialització amb els companys i les companyes. A l’estona de joc lliure, de 1r a 6è se’ls proporciona material de jocs a aquells que ho desitgen (pilotes, jocs de sorra als petits, de taula als grans, racons d’activitats manuals lliures, malabars, bitlles…), per això l’escola demana que NO es portin joguines de casa.
TALLERS DE L’ESPAI MIGDIA
Els àmbits de treball de la creativitat que s’apliquen en els tallers de l’espai migdia són els següents:
- Llenguatge i comunicació
- Expressió artística
- Joc i moviment
- Informació, lectura i recerca
- Ciència, tecnologia i manipulació
I es desenvolupen concretant-se en els tallers següents:
- Arts escèniques (circ i dansa)
- Art Class
- Experimentació activa i creativa (ciència)
- Francès
- Jocs d’estratègia
- Biblioteca
DISTRIBUCIÓ DELS TALLERS
Distribució dels tallers (curs 2022-2023)
L’AFA estem molt contentes de dir-vos que aquest curs retornem a la normalitat a l’Espai Migdia. La Comissió ha estat treballant de valent per recuperar l’estructura dels tallers de migdia de la prepandèmia.
Els tallers, per a aquest curs 2022-23, queden de la següent manera:
I4 – Play in English – dilluns/dimarts
I5 – Play in English – dimarts/dimecres
1r-2n-3r
- Francès – 1 cop per setmana
- Biblioteca – 1 cop per setmana
- Circ – 1 cop per setmana 1/2 grup
- Dansa – 1 cop per setmana 1/2 grup
- Art class – 1 cop per setmana
- Ciència – 1 cop per setmana
4t-5è-6è
-
- Francès – Optativa
- Biblioteca – 1 cop per setmana
- Circ – Optativa
- Art class – 1 cop per setmana
- Ciència – 1 cop per setmana
- Jocs d’estratègia – Optativa
- Play in english – Optativa
ALTRES ACTIVITATS
Els més grans cuiden els més petits
Com sempre, els grans de l’escola Tàber s’encarreguen també d’ajudar els/les monitors/es de migdia amb la migdiada dels més petitons, els de P3; així els cursos de 5è s’encarreguen de preparar els llitets mentre els petits dinen i els cursos de 6è de despertar-los de la migdiada. Ho fan en petits grups de 5 o 6, per despertar-los els poden explicar contes, cantar cançons i sobretot els ajuden a calçar-se!
SERVEI DE MENJADOR
Projecte Servim-nos
Servim-nos com a casa és un projecte fonamentat en l’acte que els mateixos infants se serveixin el menjar i es regulin el grau de sacietat. Els infants s’organitzen amb la resta de companys i companyes, acompanyats pels seus referents adults, per establir el funcionament del menjador, assolint un important grau d’autonomia i maduració personal. El menjador esdevé un espai d’aprenentatge, convivència i participació, on l’infant és l’actor principal de l’acció educativa.
[ Més informació ]