INFORMACIÓ EXTRAESCOLARS

Esports col·lectius

Futbol

Mitjançant aquesta activitat, els nens i les nenes treballaran els principals aspectes tècnics i tàctics específics del futbol, que es complementen amb la participació en la competició de la Lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. La modalitat que s’aplica és de futbol-sala o futbol-7.

Bàsquet

L’activitat s’orienta a la pràctica esportiva del bàsquet i s’adapta a les condicions en què es realitza, tant d’entrenament com de competició. La modalitat que s’empra és de mini-bàsquet. La competició s’emmarca en la Lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

Iniciació al Volei (NOVETAT)

Iniciació a un esport col·lectiu, el vòlei. Es vol treballar la cooperació i el treball en equip.

Iniciació esportiva

Està orientada a la iniciació en diferents esports, que es practicaran de forma rotatòria al llarg del curs. Així mateix, es complementa amb algunes activitats que potencien la condició física de base dels nens i nenes.

Esports individuals

Judo

Activitat on es treballa el sentit de l’equilibri, la percepció del cos en l’espai i la millora de la condició física, la disciplina i el respecte a l’oponent.

Natació

L’edat i el nivell dels nens/es marca algunes diferències sobre la preparació que es du a terme. Es treballen diferents estils, així com els principals aspectes tècnics complementaris (sortides i viratges).

Escacs

Aquesta activitat és una oportunitat fantàstica per desenvolupar, mitjançant el joc, aspectes com: afavorir la capacitat de concentració i la capacitat d’abstracció (anotació de jugades, lectura de partides i textos), despertar la imaginació, treballar la previsió de conseqüències abans dels actes, la presa de decisions, reforçar les actituds de silenci i de respecte davant els companys, etc. L’Escola d’Escacs de Barcelona (www.eebcn.net) imparteix aquesta activitat a l’escola Tàber, amb una metodologia especialment adaptada als nens que s’inicien als escacs.

Psicomotricitat

La psicomotricitat és una tècnica o disciplina que ajuda als nens i nenes a desenvolupar el seu moviment corporal, la relació amb els demés, a controlar les seves emocions i coneixement integrant tot entre si.

Bàdminton

El bàdminton és un esport de raqueta en que s’enfronten dos jugadors/es, o dues parelles de jugadors/es. Es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa. El joc consisteix a colpejar un volant amb una raqueta per fer-lo passar per damunt de la xarxa de manera que l’adversari no el pugui tornar. Es realitza a Can Caralleu.

Iniciació a les danses urbanes

Activitat dirigida que busca la iniciació a la dansa i al moviment. Durant el transcurs de l’activitat es promourà la cerca de l’autoconeixement corporal i el desenvolupament psicomotriu i artístic dels infants. Es realitza a través de l’escola Vàrium i es farà a l’escola.

Hip Hop i Dansa contemporània

Activitat dirigida que busca el traspàs de cultura i informació utilitzant el vocabulari de la dansa, el moviment i psicomotricitat com a eina per tal d’aconseguir els següents objectius de manera vivencial. Es treballaran totes dues modalitats, un mes cada una, i s’alternen entre elles per tal de veure cada modalitat. Es realitza a través de l’escola Vàrium i ho farem a les instal.lacions de l’escola Costa i Llobera.

Anglès

Anglès

Des de First Page School us volen oferir la possibilitat de donar als infants de 3 a 11 anys unes classes d’anglès diferents: classes dinàmiques, divertides, plenes d’activitats i sorpreses.
First Page és un projecte de la Clàudia, la directora de l’escola, qui després de treballar a molts llocs del món va arribar a Xangai a la Xina, on va descobrir una metodologia d’aprenentatge d’anglès revolucionaria. D’allà va extreure la metodologia basada en l’Storytelling i al tornar a Barcelona va començar a treballar amb un equip de professionals per desenvolupar els cursos que han acabat formant la metodologia de First Page.

Robòtica en anglès

Mitjançant la robòtica fer que els nens i nenes aprenguin de manera divertida conceptes de física, matemàtiques, electricitat, electrònica i programació, introduint aquests aspectes amb la llengua anglesa. Ho gestiona ECRobots i ho farem a l’escola Costa i Llobera.

Activitats creatives i artístiques

Música

L’extraescolar de música és un projecte musical basat principalment en la “Music Learning Theory” d’Edwin Gordon (MLT), que és un mètode d’aprenentatge musical des de nadons a l’edat adulta. A més incorpora també mètodes com ara “Dalcroze”, “Música per créixer”, entre d’altres… Es realitza amb Gamba Música.

Ceràmica

Està orientada a dotar als nens i nenes dels recursos tècnics i materials necessaris per a què puguin desenvolupar la seva creativitat amb totes les garanties necessàries. L’activitat de ceràmica ajuda a l’alumnat a potenciar la seva capacitat per a la realització de peces ceràmiques bàsiques, amb bona qualitat tècnica i artística i amb materials apropiats, adaptats a cada nen/a segons la seva edat.

CreART

Us volem oferir una extraescolar artística on les manualitats siguin les protagonistes. A partir d’un quadre, l’observació directa de la natura, l’atzar, la imaginació, unes formes geomètriques, un residu… donarem via lliure a la imaginació per tal de treballar algún concepte particular com la forma, els materials, la línea, la composició…

Teatre – Arts escèniques

Dibuix Còmic

El còmic és una disciplina que abraça tant el desenvolupament d’habilitats plàstiques com narratives. Per una banda, treballarem tècniques d’il·lustració, utilitzarem diferents eines, materials, papers. Potenciarem la imaginació i l’expressió de les idees creant personatges, ambients, situacions…

Treballarem: L’estructura dels personatges, la profunditat, els tipus de plans, expressions facials, colors, l’story board…

Els tallers de còmic s’adapten al nivell de dibuix de cada alumne/a, per tant qualsevol alumne/a pot seguir la dinàmica encara que comenci amb poc nivell.

Màgia

L’il·lusionisme és una art escènica amb segles d’antiguitat. Des de la màgia de carrer als espectacles en grans escenaris, ens proposem transportar aquest art a les aules. Així, l’extraescolar de màgia busca ensenyar a infants els secrets més ben guardats d’aquest misteriós univers.

L’activitat consisteix en tallers de màgia on s’aprendrà a realitzar jocs de màgia de diferents tipus: cartes, monedes, cordes, mentalisme..

Altres

Ludoteca

En aquesta activitat, els més petits/tes disposaran d’una oferta de jocs i activitats per gaudir.

Biblioteca

L’alumnat de l’escola pot fer ús de la biblioteca per fer deures, llegir o mirar contes. La biblioteca romandrà oberta de dilluns a dijous de 16:30 a 18:00h amb servei de monitoratge per l’alumnat de 3r a 6è. L’alumnat de P3 a 2n també podrà fer ús de la biblioteca però haurà d’estar acompanyat en tot moment d’un/a adult/a. Per l’alumnat de 3r a 6è hi haurà dues opcions de sortida (a les 17:30h i a les 18h). A l’alumnat de 3r l’haurà de venir a buscar un/a adult/a (o un/a germà/na més gran si les mares i els pares així ho autoritzen), l’alumnat de 4t a 6è podrà marxar sol si les mares i els pares ho han autoritzat.