Tota la informació de les activitats extraescolars

Esports col·lectius

Futbol

Mitjançant aquesta activitat, els nens i les nenes treballaran els principals aspectes tècnics i tàctics específics del futbol, que es complementen amb la participació en la competició de la Lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. La modalitat que s’aplica és de futbol-sala o futbol-7.

Bàsquet

L’activitat s’orienta a la pràctica esportiva del bàsquet i s’adapta a les condicions en què es realitza, tant d’entrenament com de competició. La modalitat que s’empra és de mini-bàsquet. La competició s’emmarca en la Lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

Iniciació esportiva

Està orientada a la iniciació en diferents esports, que es practicaran de forma rotatòria al llarg del curs. Així mateix, es complementa amb algunes activitats que potencien la condició física de base dels nens i nenes.

Esports individuals

Judo

Activitat on es treballa el sentit de l’equilibri, la percepció del cos en l’espai i la millora de la condició física, la disciplina i el respecte a l’oponent.

Natació

L’edat i el nivell dels nens/es marca algunes diferències sobre la preparació que es du a terme. Es treballen diferents estils, així com els principals aspectes tècnics complementaris (sortides i viratges).

Escacs

Aquesta activitat és una oportunitat fantàstica per desenvolupar, mitjançant el joc, aspectes com: afavorir la capacitat de concentració i la capacitat d’abstracció (anotació de jugades, lectura de partides i textos), despertar la imaginació, treballar la previsió de conseqüències abans dels actes, la presa de decisions, reforçar les actituds de silenci i de respecte davant els companys, etc. L’Escola d’Escacs de Barcelona (www.eebcn.net) imparteix aquesta activitat a l’escola Tàber, amb una metodologia especialment adaptada als nens que s’inicien als escacs.

Psicomotricitat

La psicomotricitat és una tècnica o disciplina que ajuda als nens i nenes a desenvolupar el seu moviment corporal, la relació amb els demés, a controlar les seves emocions i coneixement integrant tot entre si.

Bàdminton

El bàdminton és un esport de raqueta en que s’enfronten dos jugadors/es, o dues parelles de jugadors/es. Es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa. El joc consisteix a colpejar un volant amb una raqueta per fer-lo passar per damunt de la xarxa de manera que l’adversari no el pugui tornar. Es realitza a Can Caralleu.

Iniciació a les danses urbanes

Activitat dirigida que busca la iniciació a la dansa i al moviment. Durant el transcurs de l’activitat es promourà la cerca de l’autoconeixement corporal i el desenvolupament psicomotriu i artístic dels infants. Es realitza a través de l’escola Vàrium i es farà a l’escola.

Hip Hop i Dansa contemporània

Activitat dirigida que busca el traspàs de cultura i informació utilitzant el vocabulari de la dansa, el moviment i psicomotricitat com a eina per tal d’aconseguir els següents objectius de manera vivencial. Es treballaran totes dues modalitats, un mes cada una, i s’alternen entre elles per tal de veure cada modalitat. Es realitza a través de l’escola Vàrium i ho farem a les instal.lacions de l’escola Costa i Llobera.

Anglès

Anglès

Des de First Page School us volen oferir la possibilitat de donar als infants de 3 a 11 anys unes classes d’anglès diferents: classes dinàmiques, divertides, plenes d’activitats i sorpreses.
First Page és un projecte de la Clàudia, la directora de l’escola, qui després de treballar a molts llocs del món va arribar a Xangai a la Xina, on va descobrir una metodologia d’aprenentatge d’anglès revolucionaria. D’allà va extreure la metodologia basada en l’Storytelling i al tornar a Barcelona va començar a treballar amb un equip de professionals per desenvolupar els cursos que han acabat formant la metodologia de First Page.

Robòtica en anglès

Mitjançant la robòtica fer que els nens i nenes aprenguin de manera divertida conceptes de física, matemàtiques, electricitat, electrònica i programació, introduint aquests aspectes amb la llengua anglesa. Ho gestiona ECRobots i ho farem a l’escola Costa i Llobera.

Activitats creatives i artístiques

Música

L’extraescolar de música és un projecte musical basat principalment en la “Music Learning Theory” d’Edwin Gordon (MLT), que és un mètode d’aprenentatge musical des de nadons a l’edat adulta. A més incorpora també mètodes com ara “Dalcroze”, “Música per créixer”, entre d’altres… Es realitza amb Gamba Música.

Ceràmica

Està orientada a dotar als nens i nenes dels recursos tècnics i materials necessaris per a què puguin desenvolupar la seva creativitat amb totes les garanties necessàries. L’activitat de ceràmica ajuda a l’alumnat a potenciar la seva capacitat per a la realització de peces ceràmiques bàsiques, amb bona qualitat tècnica i artística i amb materials apropiats, adaptats a cada nen/a segons la seva edat.

CreART

Us volem oferir una extraescolar artística on les manualitats siguin les protagonistes. A partir d’un quadre, l’observació directa de la natura, l’atzar, la imaginació, unes formes geomètriques, un residu… donarem via lliure a la imaginació per tal de treballar algún concepte particular com la forma, els materials, la línea, la composició…

Teatre

Altres

Ludoteca

En aquesta activitat, els més petits/tes disposaran d’una oferta de jocs i activitats per gaudir.

Biblioteca

L’alumnat de l’escola pot fer ús de la biblioteca per fer deures, llegir o mirar contes. La biblioteca romandrà oberta de dilluns a dijous de 16:30 a 18:00h amb servei de monitoratge per l’alumnat de 3r a 6è. L’alumnat de P3 a 2n també podrà fer ús de la biblioteca però haurà d’estar acompanyat en tot moment d’un/a adult/a. Per l’alumnat de 3r a 6è hi haurà dues opcions de sortida (a les 17:30h i a les 18h). A l’alumnat de 3r l’haurà de venir a buscar un/a adult/a (o un/a germà/na més gran si les mares i els pares així ho autoritzen), l’alumnat de 4t a 6è podrà marxar sol si les mares i els pares ho han autoritzat.