TÀBER S’INTEGRA A LA XARXA BICIBÚS DE SARRIÀ – SANT GERVASI

QUÈ ÉS UN BICIBÚS?

Un bicibús és un grup d’infants i/o joves que es mouen en bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes i protegits per la guàrdia urbana. De la mateixa manera que un autobús, el bicibús disposa d’un recorregut definit i uns horaris de pas.

L’objectiu del Bicibús és promoure l’ús col·lectiu de la bicicleta per anar a l’escola i alhora fer visible la necessitat de més carrils bicis segurs per a desplaçar-se als centres escolars. L’ús de la bicicleta és ideal per a:

  • Reduir el trànsit del vehicle privat i, per tant, la contaminació atmosfèrica i el soroll.
  • Promoure l’activitat física i un estil de vida saludable.
  • Millorar l’autonomia i la relació amb l’entorn dels infants i les famílies.

El Bicibus de Sarrià és una iniciativa col·lectiva, fet que ajuda que sigui una experiència més segura i divertida. Mireu aquest article i videos sobre el Bicibús de l’Eixample i el mapa amb tots els recorreguts per anar en bicicleta a l’escola.

APLICACIÓ BICIBÚS

QUI L’ORGANITZA?

El Bicibús de Sarrià és un projecte impulsat per diverses escoles del barri conjuntament amb el moviment Bicibús Barcelona. De moment comptem amb la participació de les escoles de Santa Isabel, Sant Ignasi, Orlandai, Dolors Monserdà, Costa i Llobera, Petits Paupí, i ara Tàber. Esperem que moltes altres escoles s’hi afegeixin properament. A més tenim el suport de l’Associació de Veïns de Sarrià, la plataforma Bici Augusta, Bikevidrera, Sarrià Respira i la Xarxa Agenda Sarrià 2030.

QUI HI POT PARTICIPAR?

Hi pot participar qualsevol alumne de l’escola, acompanyat* o no d’un familiar adult.

* Els infants que cursin cursos superiors a 3r de primària poden desplaçar-se sols. Els infants que estiguin realitzant el 3r curs de primària o un curs inferior cal que es desplacin acompanyats d’un familiar responsable amb la seva bicicleta.

Esperem que, entre d’altres, hi participin:

  • pares i/o mares amb els seus fills d’Infantil, 1r, 2n i 3r de primària.
  • alumnat de 4t, 5è i 6è de primària que poden arribar fàcilment en bicicleta a l’origen del Bicibús (Plaça Molina).

En qualsevol cas, el grup sempre anirà acompanyat de mares, pares o professorat voluntari, a més a més de la guàrdia urbana, que també ens acompanyarà en els trams d’afluència de vehicles a motor. Per tant, l’acompanyament de les famílies és del tot opcional, en els casos d’nfants de 4t, 5è i 6è de primària.

QUÈ CAL PORTAR?

Només heu de portar casc, els llums pertinents i, òbviament, la vostra bici. A més, recomanem portar armilla reflectant. Molts cotxes particulars en tenen al portaequipatges. Recordeu també que els menors de 16 anys no poden circular amb patinet elèctric per la ruta que farem servir, i que els VMP no poden circular per calçades de més d’un carril.

RECORREGUT I HORARIS

Us podeu afegir al Bicibús en qualsevol moment del recorregut.

Veureu tots els detalls del recorregut a l’Aplicació Bicibús, on també us haureu d’inscriure.

INSCRIPCIÓ I MÉS INFORMACIÓ

Heu d’inscriure i autoritzar les vostres filles i fills en aquesta aplicació web: Aplicació Bicibús o a través del codi QR:

Els majors d’edat no cal que feu la inscripció.

Uneix-te al grup de whatsapp del bicibús Tàber i estigues connectat: Xat de whatsapp Bicibús Tàber

Per a més informació i per si ens voleu ajudar a acompanyar el bicibús algun divendres escriviu a afa@taber.whads.comNecessitem més mares, pares i professorat voluntari. Animeu-vos a participar-hi!