Ens complau compartir amb vosaltres que el passat divendres 10 de febrer vam celebrar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència a Tàber. L’escola i la Comissió de Gènere portem ja cinc anys organitzant aquestes xerrades on científiques voluntàries expliquen les seves feines al nostre alumnat.

L’objectiu d’aquestes xerrades és visibilitzar referents científics femenins propers i aconseguir així fomentar les vocacions científiques i tecnològiques, especialment en les nenes, ja que són elles les que escullen menys les carreres STEM.

D’altra banda, la presència de dones en articles de ciència als mitjans de comunicació encara no és igual a la dels homes i creiem en la importància d’accions com la nostra per a contribuir a un món més equitatiu. També pensem que a vegades la ciència es veu com una matèria difícil i molt allunyada de la societat quan en realitat la ciència té moltes maneres d’expressar-se i és ben fàcil d’entendre amb exemples concrets explicats de primera mà per les seves protagonistes.

En les quatre edicions anteriors sempre havíem comptat amb la presència de mares de l’escola però aquest any, per primer cop, com podeu veure a les fotografies, hem comptat amb la col·laboració de dones amb d’altres vincles amb l’escola. A les mares s’hi han sumat àvies, cosines, tietes i germanes! D’aquesta manera, els infants han pogut comprovar la diversitat de perfils existents, tant en quant a edat com en la seva relació amb la ciència, i així la iniciativa ha resultat més enriquidora.

Totes les xerrades han estat presencials, menys una que ha estat online però no per covid, si no perquè es va fer des d’Amsterdam!

Hem comptat amb un total d’onze dones, a les quals volem expressar el nostre més sincer agraïment, sense elles l’activitat no hagués estat possible!

Amb ganes de repetir l’any que ve.

Comissió de Gènere