El mes de març es va realitzar per segona vegada una xerrada per a famílies de l’escola sobre la prevenció dels abusos sexuals i de les relacions abusives a menors.

La xerrada la va dur a terme Vicky Vernadet, presidenta i fundadora de l’associació Vicky Vernadet, que fa més de 25 anys que promou l’atenció, la prevenció i la sensibilització dels abusos sexuals a menors.

Segons estudis realitzats a Europa, Estats Units i Canadà, s’estima que entre un 23-25% de les nenes i entre un 10-15% dels nens, pateixen abusos sexuals abans dels 17 anys. L’abús sexual infantil és per tant un problema de salut pública que requereix d’una atenció especialitzada i sobretot d’una presa de consciencia per part de tota la societat. És per aquest motiu que des de la comissió de gènere, que ja havia ofert aquesta xerrada abans de la pandèmia, la tornarà organitzar en el futur, també veient el gran interès que va generar.

Partint de la màxima que “no es pot prevenir el que no coneixem”, el taller va oferir eines per la prevenció i detecció de l’abús sexual a les persones que més a prop estan de les criatures i adolescents: pares i mares i tutors legals. Es va parlar també d’aspectes com els drets dels infants, la seva intimitat i autoestima, i es van abordar aspectes més pràctics de detecció de situacions abusives.

En línia amb la prevenció de les relacions abusives la mateixa fundació també imparteix un taller pels infants de 3r i un altre pels infants de 5è de l’escola.

Gràcies a l’escola i a l’AFA per facilitar aquestes xerrades i formacions tan necessàries!